bästahundförsäkring.se

Agria
Hem > Agria

Hundförsäkring - Agria

Agria är kanske det mest kända försäkringsbolaget när det kommer till djurförsäkringar. Med hundförsäkring hos Agria kan du känna dig trygg med att din hund har ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Försäkringsbolaget är störst med hundförsäkringar i Sverige och erbjuder bra grundpaket såväl som tilläggsförsäkringar som du kan använda dig av, t.ex. livförsäkring och Hundras Extra.

Vad ersätter Agria Hundförsäkring?

Med Agria hundförsäkring kan du välja mellan tre olika försäkringsnivåer i olika priser och med olika innehåll. Oavsett vilken försäkring du väljer kommer du dock alltid få gratis veterinärbesök i din mobil, samt ersättning för medicin och ett fast ersättningsbelopp under hundens liv.
Det här ingår
Agria Mini
Agria Hundrasförsäkring (Standard)
Agria Hundrasförsäkring (Högsta ersättning)

Veterinärvård

✓ 

✓ 

✓ 

Medicin

Rehab

Tandvård

Kejsarsnitt

Digitala kurser & hälsofrämjande tjänster

Magnetröntgen och CT

Om försäkringarna

Hos Agria kommer din hund att få ett bra skydd, oavsett vilken försäkring du väljer. Här är det inte innehållet i försäkringarna som varierar, utan försäkringsbeloppet. Här nedan kan du läsa mer om hur försäkringarna ser ut och vad som ingår.

Agria Mini

Agria Mini är en hundförsäkring för dig som inte är i behov av ett stort försäkringsbelopp. I den här försäkringen får du en ersättning på maximalt 30 000 kronor för veterinärvård med en fast självrisk på 2400 kronor. Självriskperioden ligger på 135 dagar och den rörliga självrisken på 15 %. Kom ihåg att priserna kan förändras beroende på hundras och ålder.

Agria Hundrasförsäkring (Standard)

Agrias Standardförsäkring är det mest populära valet och det de flest hundägare väljer att använda sig av. Försäkringen ersätter upp till 60 000 kronor i veterinärkostnader och har en fast självrisk på 2400 kronor, samt en rörlig på 25 %. Här ingår bland annat rehab upp till 10 000 kronor, samt receptbelagd medicin till försäkringsbeloppet. Du får också tillgång till digitala kurser.

Agria Hundrasförsäkring (Högsta ersättning)

Vill du försäkra din hund med ett så högt belopp som möjligt är det Agrias hundförsäkring med maxbelopp på 150 000 kronor som du ska välja. Den här försäkringen är förvisso dyrare i månadskostnaden, men den ger också ett mycket bra skydd som täcker upp för det mesta. Försäkringen har en fast självrisk på 3300 kronor och en rörlig på 15 %. Läs mer och jämför försäkringar.

Rabatt på Agria med Länsförsäkringar

Om du har en hem- eller lantbruksförsäkring hos Länsförsäkringar kan du få rabatt på din hundförsäkring hos Agria. Med en Länsförsäkringar Agria rabatt sparar du in 5 % på din försäkringspremie. Utöver Länsförsäkringar erbjuder Agria även många andra rabatter som du kan kombinera, för att på så vis sänka dina kostnader för hundförsäkringen. Läs mer hos Länsförsäkringar.se.

Agria Hundförsäkring – Självrisk

Det är viktigt att kolla upp din Agria hundförsäkring självrisk innan du väljer vilken hundförsäkring du vill ha. Självrisken varierar nämligen beroende på vilken försäkringsnivå du väljer och ligger även till grund för hur din månadskostnad kommer att se ut.

Fast självrisk

För den minsta och mellersta försäkringen ligger självrisken fast på 2400 kronor, men för den största försäkringen ligger den fasta självrisken på 3300 kronor. Ju högre självrisk du har, desto lägre månadskostnad kommer du att få. Hos Agria kan du dock inte välja vilket belopp du vill ha. Den fasta självrisken varierar beroende på vilken försäkringsnivå du väljer att använda dig av.

Rörlig självrisk

Precis som med den fasta självrisken kommer den rörliga självrisken att variera. Tittar vi på Hundförsäkring Mini ligger den rörliga självrisken på 15 %, vilket även gäller för den största hundförsäkringen. För den mellersta hundförsäkringen ligger den rörliga självrisken dock på 25 %. Självriskperioden gäller i 135 dagar, alternativt per försäkringsår för den största försäkringen.

Självriskperiod

Alla försäkringsbolag har en självriskperiod som du kommer behöva ha hänsyn till. Självriskperioden för Mini och Mellan ligger på 135 dagar och gäller då från och med det första veterinärbesöket. För den största och högsta försäkringsnivån betalar du endast en självrisk per försäkringsår.

Agria Hundförsäkring – Villkor

Ha alltid koll på vilka Agria hundförsäkring villkor som gäller innan du tecknar en försäkring. Vi rekommenderar att du besöker Agrias hemsida för att läsa de fullständiga villkoren innan du gör ditt val och innan du väljer den försäkringsnivå som passar dig bäst. Här hittar du bland annat information om ersättningsbelopp i takt med att din hund blir äldre, samt information om vad som gäller om din hund orsakar en skada.

Omdöme från konsumenter

Agria hundförsäkring omdömen är inte så positiva som man kanske hade kunnat tro. Trots det är det ett försäkringsbolag som många väljer att vända sig till för att få bra och trygga försäkringar till sina husdjur. Många vittnar om att skaderegleringen tar väldigt lång tid och att det är svårt att få ersättning som önskat. Även kundtjänst har fått negativa omdömen för svarstider såväl som serviceförmåga. Läs mer hos Konsumenternas.se.

Agria Hundförsäkring – Kontaktuppgifter

Mail

För att maila till Agria använder du dig av kontaktformuläret på hemsidan.

Telefon

Du når enklast Agrias kundtjänst genom att ringa 0775-88 88 88.

Hemsida

Hitta all information om hundförsäkringarna på Agria.se.