bästahundförsäkring.se

ICA Hundförsäkring
Hem > ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring erbjuder ett mycket bra och tryggt paket för dig som vill försäkra din hund. Här kan du bland annat samla stammispoäng som sänker din försäkringskostnad, men du kan också ta del av fri flytträtt, samt komplettera med en riktigt bra livförsäkring om din hund skulle vara med om en mycket allvarlig olycka eller avlider av andra orsaker. Vill du byta hundförsäkring slipper du dessutom karenstiden.

Sidan innehåller sponsrade inlägg.

Ica Hund – Det här ingår

Med ICA hund ingår ett bra och brett utbud av olika tjänster och skydd som du kan ta del av. ICA erbjuder endast en typ av hundförsäkring, men ger ett bra skydd som passar de allra flesta. Läs mer om vad som ingår nedan.

1. Veterinärvård

Skulle din hund behöva veterinärvård kan du få hjälp av din försäkring att täcka upp för kostnaderna. I veterinärvård ingår bland annat ersättning om hunden behöver behandling efter en skada.

2. Receptbelagd medicin

Skulle det vara så att din hund blir sjuk eller skadad och är i behov av receptbelagd medicin kan ICA hundförsäkring hjälpa dig.

3. Digital rådgivning

ICA Försäkringar samarbetar med FirstVet och erbjuder således kostnadsfria veterinärmöten online. Här kan du få hjälp eller rådgivning för din hund.

4. Rehabilitering

Efter en skada eller operation kan din hund vara i behov av rehabilitering, t.ex. med hjälp av massage eller hundsim.

5. Dolda fel

Dolda fel försäkringen täcker upp för eventuella fel och defekter som hunden har fötts med och som inte har kunnat upptäckas vid veterinärbesiktningen.

6. Kejsarsnitt

Ska din hund få valpar och är i behov av ett kejsarsnitt så kan ICA hundförsäkring gå in och täcka upp för kostnaderna.

Valpförsäkring

ICA Försäkringar erbjuder även en valpförsäkring för dig som ska försäkra en mycket ung hund. För att få bästa möjliga skydd är det viktigt att du försäkrar hunden tidigt och med valpförsäkringen kan hunden få ett skydd redan från 6 veckors ålder. Försäkringen är specifikt framtagen för valpar och ger ett extra bra och mycket mer omfattande skydd mot t.ex. ledsjukdomar.

Dolda fel

I ICA:s livförsäkring och veterinärvårdsförsäkring får du ett skydd mot dolda fel. Det förutsätter dock att hunden försäkrades innan den hann bli 4 månaders gammal. Här gäller det även att valpen ska ha genomgått en veterinärbesiktning utan några anmärkningar vid 7–12 veckors ålder och ha varit sjukdomsfri och symptomfri innan du tecknade försäkringen.

Försäkring för gammal hund

Naturligtvis ska även din gamla hund kunna försäkras hos ICA försäkringar. En försäkring för gammal hund är fullt möjligt, men då är det viktigt att komma ihåg att skyddet kan påverkas. Om hunden är äldre än sju år kommer försäkringsbolaget även att kräva veterinärintyg, förutsatt att hunden är oförsäkrad i dagsläget. Du behöver även kontakta ICA Försäkringar personligen vid försäkring av äldre hund.

Livförsäkring

Vill du ha ett så komplett skydd som möjligt kan du lägga till en livförsäkring till din vanliga hundförsäkring. Livförsäkringen går in och ger dig ersättning om det skulle vara så att din hund avlider eller om avlivning rekommenderas av en veterinär. Maxersättningen för livförsäkringen ligger på 15 000 kronor och upphör att gälla när hunden fyller 8, 10 eller 12 år beroende på ras.

Villkor

Det är viktigt att du läser igenom villkoren för försäkringen innan du väljer att teckna. Försäkringsvillkoren innefattar många olika delar, t.ex. gällande pris, sjukdomar, undantag och liknande. På ICA Försäkringars hemsida kan du ladda ner villkoren direkt på din dator eller mobil, alternativt läsa de online. Kom ihåg att försäkringen har en självriskperiod på 130 dagar som gäller från det första veterinärbesöket.

ICA Hundförsäkring – Omdöme

ICA hundförsäkring har fått ett mycket bra omdöme från tidigare kunder och är ett försäkringsbolag som är tryggt, prisvärt och pålitligt. Tidigare (och nuvarande kunder) vittnar om att kundservice fungerar utmärkt och att försäkringsskyddet såväl som självrisken ligger riktigt bra till. Försäkringsbolaget har dessutom en mycket snabb skadereglering och korta handläggningstider. Nackdelen är att du måste vara ICA kund för att få ta del av rabatterade priser. Läs mer om vad andra kunder tycker om ICA hundförsäkring hos Konsumenternas.se.

ICA Hundförsäkring – Pris

Vilket pris kan du då förvänta dig hos ICA Hundförsäkring? Här har du själv möjlighet att välja ett belopp på 30 000 till 60 000 kronor per år, beroende på vilken försäkringsmodell du väljer. När det kommer till självrisken kan du välja mellan 2000–3000 kronor. Ju högre självrisk du är villig att ta, desto lägre försäkringspremie får du också. Det finns inget fast ICA hundförsäkrings pris som du kan utgå efter, utan ditt pris kommer att sättas beroende på vilket försäkringsbelopp och vilken självrisk du väljer.

Ica Hundförsäkring - Kontaktuppgifter

E-post

Vill du kontakta ICA Försäkringar via mail använder du bara kontaktformuläret som finns tillgängligt på hemsidan.

Telefon

Ibland är det lättare att anmäla en skada eller ställa frågor över telefon. Du kan ringa till ICA kundservice på 033-47 47 90 alla vardagar 8–17.30.

Hemsida

Icaforsakring.se hittar du all information du behöver om ICA:s hundförsäkring och vad den innehåller.