bästahundförsäkring.se

Folksam
Hem > Folksam

Folksam försäkring – Hund

Folksam är ett försäkringsbolag som är mycket pålitligt och som har funnits många år på marknaden. Med Folksam försäkring till hund kan du få hela 30 % rabatt under första året som ny kund och innan din hund har hunnit fylla ett år. Till skillnad från andra försäkringsbolag finns det heller inget maxbelopp för varken CT röntgen, MR eller Scintigrafi i de större hundförsäkringarna som Folksam erbjuder.

Folksams hundförsäkring – Försäkringsnivåer

Folksam hundförsäkring erbjuder olika försäkringsnivåer, så att du kan välja den omfattning och skydd som passar dig och din hund bäst. Här hittar du bland annat Hundförsäkring Bas, men också Hundförsäkring Mellan och Stor.
Det här ingår
Folksam Hundförsäkring Bas
Folksam Hundförsäkring Mellan
Folksam Hundförsäkring Stor

Veterinärvård

Fast självrisk (veterinärvård)

Akupunktur

Dolda fel

Möte med veterinär

x

Magnetröntgen

x

Rehab och medicin

x

Viss tandvård

x

Avlivning

x

x

Strålning- och cellgiftsbehandling

x

x

Implantat av höftprotes

x

x

Om försäkringarna

Genom att erbjuda olika försäkringsnivåer kan du själv välja den som passar din hund bäst. I den enklaste nivån får du ett bra grundskydd som ger fria veterinärbesök upp till 30 000 kronor. I de större paketen får du dock ett mer heltäckande skydd. Läs mer om de olika försäkringsmodellerna nedan.

Bas

I Hundförsäkring bas ingår bland annat veterinärvård upp till 30 000 kronor, samt möjlighet att själv kunna välja självrisken. I försäkringen får du även ersättning för akupunktur om hunden remitteras av en veterinär, samt ersättning för dolda fel och gratis djurvård i mobilen. Du ringer bara Djurens vårdguide 2288 och kan då få vägledning och rådgivning rörande din hunds hälsa.

Mellan

Hundförsäkring Mellan ger dig ett mer omfattande skydd till din fyrbenta vän. I det här försäkringspaketet ingår allt som du även får med i Bas-paketet, men det inkluderar även magnetröntgen och CT-röntgen, samt rehab och medicin och viss tandvård. Även försäkringsbeloppet för veterinärvård är högre och ligger i det här paketet på maximalt 60 000 kronor.

Stor

Vill du ha Folksams mest heltäckande hundförsäkring är det hundförsäkring Stor som du ska välja. Det här paketet passar dig som vill täcka upp för alla eventuella skador och sjukdomar som kan uppstå genom hundens liv. I försäkringen ingår allt som även finns i paket Mellan, men du får också ersättning för avlivning vid sjukdom eller skada, samt cellgiftsbehandling och strålning och implantat av höftprotes. Försäkringsbeloppet för veterinärvård ligger på 120 000 kronor. Läs mer och jämför de olika försäkringarna här.

Valpkullsförsäkring Folksam

Med Folksam Valpkullsförsäkring får du som uppfödare det perfekta skyddet. I den här försäkringen ingår bland annat en mycket bra och komplett Dolda fel försäkring hos Folksam, men du får också veterinärvård för dolda fel, kostnadsfri rådgivning och 10 % rabatt om din tik har en försäkring hos bolaget idag. Du får även 100 kronor rabatt för varje såld valp som fortsätter att vara försäkrad hos Folksam. 

Folksam hundförsäkring – Självrisk

Hos Folksam väljer du själv hur du vill att din självrisk ska se ut. Till skillnad från många andra försäkringsbolag kan du dock endast välja hur din fasta Folksam hundförsäkring självrisk ska se ut. Den rörliga självrisken kommer alltid att ligga på samma procentsats.

Fast självrisk

När du tecknar en hundförsäkring hos Folksam kan du välja hur hög eller låg din fasta självrisk ska vara. Här har du två alternativ att välja mellan, där den lägre självrisken ligger på 1800 kronor och den högre på 3000 kronor. Oavsett hur många skador din hund råkar ut för behöver du endast betala den fasta självrisken en gång per försäkringsår.

Rörlig självrisk

Oavsett om du väljer den högre eller lägre fasta självrisken kommer du också att behöva betala en rörlig del. Detta är inget ovanligt, utan är en självrisk som majoriteten av alla försäkringsbolag idag har. Den rörliga självrisken hos Folksam ligger på 25 % och gäller således för de kostnader som den fasta delen inte täcker.

Villkor

För att du ska kunna försäkra din hund hos Folksam gäller ett flertal villkor och krav som du behöver leva upp till eller acceptera. På Folksams hemsida kan du enkelt hitta information om de många försäkringsvillkor som gäller, t.ex. information om de olika försäkringsnivåerna och vad de innehåller, samt villkor gällande avel och aktsamhetskrav. Observera att försäkringen inte gäller för sjukdomar som uppkommit inom 20 dagar efter att du tecknade försäkringen.

Folksam hundförsäkring – Omdöme

Folksam är ett mycket uppskattat försäkringsbolag som har många nöjda och återkommande kunder bakom sig. Det är inte ovanligt att många väljer att samla alla försäkringar hos Folksam, eftersom de är så nöjda med service och skadereglering. Via omdömen och recensioner hos Konsumenternas.se kan vi se att de flesta positiva kommentarer handlar om servicen och bemötandet, men också om innehållet i Folksam hundförsäkring och möjligheten till rabatterade priser. 

Folksam hundförsäkring – Pris

Vill du veta ditt Folksam hundförsäkring pris rekommenderar vi att du fyller i informationen på hemsidan. Priset varierar nämligen beroende på vilket paket du väljer (Bas, Mellan eller Stor), samt vilken hundras du har, hundens ålder och vilken självrisk du väljer. För en labradorhane på 2 år ligger priset på 279 kr/mån för Bas, 451 kr/mån för Mellan och 667 kr/mån för Stor.

Folksam hundförsäkring – Kontaktuppgifter

E-post

Du kan kontakta försäkringsbolaget via kontaktformuläret på hemsidan eller via chatten.

Telefon

Kontakta Folksam via telefon på 0771-950 950. Kundtjänst har öppet för skadehantering alla vardagar från 7:30-17:00.

Hemsida

Läs mer om Folksams hundförsäkringar på deras hemsida Folksam.se.