bästahundförsäkring.se

Hemförsäkring hund
Hem > Hemförsäkring hund

Hemförsäkring för hund – Så fungerar det

Idag har majoriteten av alla människor en bra och täckande hemförsäkring, men få är medvetna om att hemförsäkringen kan användas om din hund orsakar en skada på en annan person, ett annat djur eller på annans egendom. Här berättar vi mer om hur hemförsäkringen kan hjälpa dig som hundägare och vad det är som faktiskt ingår och skyddas.

Teckna hemförsäkring

Med hjälp av din hemförsäkring kan du få ekonomisk ersättning och hjälp om din hund orsakar en skada på annans egendom eller person. Här är det ansvarsskyddet som går in och täcker för bland annat personskador, sakskador och veterinärkostnader om din hund orsakar en skada på ett annat djur. Genom att teckna hemförsäkring hos Watercircles.se kan du även lägga till “Hundsmart”, vilket är ett tillägg som ersätter skada på hundutrustning, samt om du får din hund stulen eller om du gör dig illa på hundpromenaden. För dig som hundägare är detta ett tryggt val om olyckan väl skulle vara framme. 

Ansvarsförsäkring – Hund

Genom ansvarsförsäkring för hund som finns i din hemförsäkring kan du få ekonomisk hjälp för att ersätta personskador och sakskador som din hund har orsakat. Som hundägare är det du som har ansvar för din hund och det som den kan ställa till med. Det innebär att du blir skadeståndsskyldig om hunden förstör något på en annans egendom eller om den orsakar skada på person eller djur. Här berättar vi mer om vad som gäller.

Hemförsäkring – Hundbett

Hemförsäkringen för bett ger rätt till ideell skada, vilket innebär sveda, värk eller ärr. Om din hund biter en annan person så är du skyldig att betala skadestånd enligt de skadeståndsrättsliga regler som finns. Det är t.ex. inte ovanligt att den som blivit skadad har rätt att få ersättning för förlorad inkomst om denna har behövt vara sjukskriven eller kostnader för vård som behöver uppsökas. Läs mer hos Sveland 

Sakskador i eget hushåll

Huruvida hemförsäkringen täcker för sakskador i ditt eget hem beror på vad det är för hemförsäkring du har. I vissa försäkringar kan du få ersättning för sakskador som inträffat på hundens egna utrustning. Det handlar främst om de saker som används av hundägare och till hunden, t.ex. grimmor, halsband och koppel, bur och koja eller kläder.

Sakskador i annat hushåll

Hundar kan lätt orsaka skador på saker och ting när de flyger runt inomhus och även här kan din hemförsäkring hjälpa dig. Om det skulle vara så att din hund råkar orsaka en skada, t.ex. genom att dra ner ett föremål i golvet, så kommer skadeståndet att beräknas på egendomens värde vid tillfället skadan inträffade. Skulle det vara så att det går att reparera skadan som skedde bedömer man istället reparationskostnaderna. 

Är du intresserad av att veta mer om vad som gäller när din hund orsakar en skada? Läs om vanliga skadeståndskrav hos Konsumenternas.se.

Teckna hundförsäkring – För extra trygghet

Att teckna en hundförsäkring utöver din vanliga hemförsäkring är ett riktigt bra val och nästan ett måste för alla hundägare. Även om hemförsäkringen kan ge dig ersättning vid skadestånd kommer den inte att hjälpa dig med veterinärkostnader om din hund blir sjuk eller skadar sig. Att ha råd med veterinärkostnader utan en försäkring kan vara mycket svårt, något som kan leda till att din hund inte får den vård som den behöver. 

Det kan även vara bra att jämföra olika hundförsäkringsalternativ innan du gör ditt val. Läs mer och jämför hundförsäkring i vår lista nedan:

 

5 fördelar med hundförsäkring

  1. Du får ersättning och ekonomisk hjälp för veterinärkostnader som din hund behöver om den har blivit sjuk eller skadat sig. 
  2. Majoriteten av alla hundförsäkringar ger dig kostnadsfri rådgivning av en veterinär dygnet runt och med hjälp av mobilen. 
  3. Få hjälp med riktigt stora kostnader om din hund behöver genomgå cellgiftsbehandling, strålning, CT-röntgen eller MR. 
  4. Med en hundförsäkring kan du komplettera din hemförsäkring så att både hunden, du och andra personer är skyddade om något skulle hända. 
  5. Försäkrar du hunden redan som valp får du i många fall tillgång till riktigt bra priser och rabatter under hundens första försäkringsår.