bästahundförsäkring.se

Svedea
Hem > Svedea

Svedea hundförsäkring

Svedea hundförsäkring riktar sig till dig som vill ha en flexibel försäkring och möjlighet att räkna ut pris direkt på hemsidan. Här får du alltid en mycket snabb och enkel skadereglering och får en försäkring som innefattar både medicin på recept, fria veterinärbesök online och en försäkring som ser likadan ut hela livet. Försäkrar du hunden innan den är 16 månader får du också 20 % rabatt under hela första året.

Sidan innehåller sponsrade inlägg.

Vad ingår i Svedea hundförsäkring?

I Svedea hundförsäkring ingår ett mycket bra skydd till din hund. En hundförsäkring via Svedea består av ett flertal olika försäkringar där veterinärvårdsförsäkring alltid ingår. Du kan även välja ett flertal tilläggsförsäkringar för ett extra bra skydd. Läs mer om vad som ingår i Svedea hundförsäkring och vad försäkringen täcker nedan.

1. Kejsarsnitt

Förutsatt att tiken inte har genomgått kejsarsnitt tidigare och är äldre än 20 månader.

2. Tandvård

I tandvårdsförsäkringen ingår korrigering i medicinskt syfte, samt frakturer på eventuella mjölktänder eller om hunden har kvarsittande mjölktänder som ska tas bort.

3. Kastrering

Gäller endast kastrering vid medicinska orsaker eller om det har uppstått komplikationer vid tidigare kastrering.

4. Ledsjukdomar

Om du har haft din hund försäkrad redan från start kan du få ersättning vid ledsjukdomar. Detta gäller endast hundar som är oavbrutet försäkrade vid senast 4 månaders ålder.

5. Ledimplantat

Ersättning för ledimplantat utgår om din hund har varit oavbrutet försäkrad före fyra månaders ålder.

6. CT röntgen och magnetresonansundersökning

Svedea ersätter kostnader vid MR- samt CT röntgen och undersökningar. Ersättning utgår endast om undersökningen är relevant för att ställa diagnos eller ta fram behandling.

7. Dolda fel

I Svedeas hundförsäkring ingår även ersättning vid dolda fel. Det förutsätter att hunden varit försäkrad hos Svedea innan 4 månaders ålder och utan några avbrott.

8. Receptbelagd medicin

Skulle det vara så att din hund är i behov av receptbelagd medicin kan Svedea hundförsäkring ersätta kostnaderna.

9. Avlivning

Om din hund behöver avlivas på grund av sjukdom eller skada kan du få hjälp med avlivningskostnaderna. Det gäller även för kremering upp till 2000 kronor.

10. FirstVet

Hos FirstVet.com får du alltid tillgång till professionell rådgivning och veterinärbesök av duktiga veterinärer. Dessa besök är helt kostnadsfria.

Svedea jakthundsförsäkring

Svedea jakthundsförsäkring riktar sig till dig som vill säkerställa att din jakthund har det bästa och mest kompletta skyddet. Försäkringen är framtagen specifikt för jakthundar och de skador eller olyckor som lätt kan uppstå i skogen. Försäkringen gäller endast för dig som har ett statligt jaktkort eller för dig som tränar jakt tillsammans med din hund. Här ingår bland annat tandfrakturer såväl som rehabilitering upp till 6000 kronor.

Tilläggsförsäkringar

När du tecknar Svedea hundförsäkring kan du själv välja om du vill ha livförsäkringen som ett tillägg eller inte. Fördelen med en livförsäkring är att du får hjälp med ekonomisk ersättning om det skulle vara så att din hund avlivas eller avlider. Försäkringen gäller även om hunden blir stulen eller om det skulle vara så att den springer bort.

Svedea självrisk – Hund

Hos Svedea kan du själv välja hur hög eller låg självrisk du vill ha. Precis som hos många andra försäkringsbolag består självrisken av en fast och en rörlig del. Svedea självrisk för hund ligger även till grund för din försäkringspremie.

Fast självrisk

När det kommer till den fasta självrisken har du möjlighet att välja mellan olika belopp. Här kan du välja 2000 kronor som det minsta alternativet, men även 2900 kronor såväl som 4500 kronor. Ju högre självrisk du betalar, desto lägre försäkringskostnader kommer du också att få.

Rörlig självrisk

Som tidigare nämnt finns det också en rörlig självrisk att ta hänsyn till. Precis som med den fasta självrisken kan du välja hur du vill att den rörliga ska se ut. Här kan du antingen välja att den rörliga ska utgöra 15 % av den totala självrisken, alternativt 25 %.

Svedea Hundförsäkring – Villkor

Alla försäkringar kommer med villkor och det gäller även för Svedea hundförsäkring. På Svedeas hemsida kan du läsa de fullständiga villkoren för försäkringen och vad som gäller om din hund blir sjuk eller skadar sig. Du kan bland annat läsa om hur omfattande försäkringen är, för vem försäkringen gäller och hur innehållet varierar beroende på ras. För hundraser som Shar-pei, bostonterrier, engelsk och fransk bulldogg, mops och pekingese gäller andra villkor.

Svedea Hundförsäkring – Omdöme

Svedea hundförsäkring har fått mycket varierande omdömen och recensioner från tidigare (och nuvarande) kunder. De positiva omdömena motsäger de negativa, där många upplever Svedea som billiga och andra upplever dem som mycket dyra. Många menar även att kundsupport har varit dåliga på att svara, medan andra har fått mycket snabb och smidig skadereglering redan från start. Läs gärna igenom omdömen från Konsumenternas.se innan du tar ditt beslut. 

Svedea Hundförsäkring – Pris

På Svedea Hundförsäkrings hemsida har du möjlighet att räkna ut ditt pris. Priserna skiljer väldigt mycket beroende på hur gammal din hund är, om den är kastrerad eller inte, vilken hundras det gäller och om den är registrerad hos SKK. För en kastrerad labradorhane på 2 år ligger försäkringskostnaden på ca 2 446 kr om året. Detta är dock inget fast pris och således inget du bör utgå efter.

Svedea Hundförsäkring - Kontaktuppgifter

E-post

Vill du maila till Svedea använder du dig av kontaktformuläret som finns tillgängligt på hemsidan.

Telefon

Kontakta kundtjänst på telefonnummer 0771-160 190.

Hemsida

Svedea.se hittar du all information du behöver gällande hundförsäkringar, tilläggsförsäkringar och försäkringsvillkor.