bästahundförsäkring.se

Moderna
Hem > Moderna

Moderna Hundförsäkring

Moderna hundförsäkring är ett bra val för dig som vill ha en riktigt komplett försäkring med flexibilitet. Här kan du nämligen välja mellan olika nivåer för att hitta den som passar dig bäst och teckna redan från 6 veckors ålder. I försäkringen ingår bland annat behandlingskostnader för din hund, såväl som kostnadsfria veterinärmöten. Hur mycket just din försäkring omfattar beror på vilken nivå du väljer.

Moderna försäkringar hund – Försäkringsnivåer

Vill du ha en hundförsäkring som är så flexibel som möjligt är Moderna försäkringar för hund ett mycket bra alternativ. Du väljer själv om du vill ha en hundförsäkring som omfattar det absolut mesta eller om det räcker med ett enklare och mer grundligt skydd. Här kan du läsa mer om de tre olika försäkringsnivåer som försäkringsbolaget erbjuder och vad som kommer att ingå.
Det här ingår
Moderna Hundförsäkring Enkel
Moderna Hundförsäkring Dubbel
Moderna Hundförsäkring Trippel

Behandlingskostnader

Fri rådgivning

Kostnadsfria veterinärmöten

MR- och CT-röntgen

x

Receptbelagd medicin

x

Rehabilitering

x

Dolda fel

x

Borttagning av mjölktänder

x

x

Strålning och cellgifter

x

x

Inackordering på hundpensionat

x

x

Om försäkringarna

Eftersom det finns så många olika försäkringsbolag är det inte alltid lätt att veta vad de olika försäkringarna innehåller och hur de fungerar. Här nedan kan du därför läsa mer ingående om de olika försäkringsnivåer som Moderna erbjuder och hur de kan hjälpa dig och din hund om den skulle bli sjuk eller vara med om en olycka.

Moderna Enkel

Moderna Enkel är den billigaste hundförsäkring som Moderna Djurförsäkringar erbjuder. Med den här försäkringen får du ett bra skydd mot de behandlingskostnader som kan uppstå om din hund blir sjuk eller om den skadar sig upp till 30 000 kronor. Du får också fri vårdrådgivning dygnet runt såväl som kostnadsfria veterinärmöten hos FirstVet.

Moderna Dubbel

Moderna Dubbel passar dig som vill ha en bra och trygg försäkring som täcker upp för det absolut mesta. I den här försäkringen får du med allt som finns i Moderna Enkel, men här ingår även dolda fel, rehabilitering, MR, CT, scintigrafi upp till 7000 kronor, samt receptbelagt medicin. Även försäkringsbeloppet för behandlingskostnader är högre och ligger på 60 000 kronor.

Moderna Trippel

Moderna Trippel passar dig som vill ha en försäkring som täcker upp för i stort sett alla skador och alla sjukdomar din hund kan råka ut för. Den här försäkringen inkluderar allt som Moderna Dubbel har, men är även utrustad med ett skydd mot borttagning av mjölktänder, strålning och cellgifter, samt inackordering på hundpensionat. Försäkringsbeloppet för behandlingskostnader ligger på 90 000 kronor, alternativt 120 000 kronor. Läs mer och jämför de olika försäkringsnivåerna här

Livförsäkring – Hund

I samband med att du tecknar en hundförsäkring hos Moderna kan du även passa på att teckna en livförsäkring till din hund. Livförsäkringen ingår inte i varken Enkelt, Dubbel eller Trippel, utan är således ett tillägg som du kan göra. Beloppet för livförsäkringen baseras främst på inköpspriset eller på marknadsvärdet på hunden. Om hunden meriteras kan beloppet dock öka. En livförsäkring hos Moderna gäller alltid utan självrisk.

Moderna hundförsäkring – Självrisk

På alla Moderna hundförsäkringar som finns så tillkommer också en självrisk. Självrisken består av två olika delar, varav en är fast och en är rörlig. Den fasta självrisken ligger på 1200 kr, 2300 kr eller 4000 kr beroende på vilken nivå och självrisk du själv väljer. Den rörliga delen kan ligga på 15 %, 20 % alternativt 25 % och gäller då för de kostnader som överstiger den fasta delen.

Självriskperiod

Skulle det vara så att din hund blir sjuk och behöver vård under en längre period behöver du endast betala självrisken vid ett tillfälle. Det förutsätter dock att resterande veterinärbesök eller behandlingar utförs inom loppet av 180 dagar från och med första veterinärbesöket. Självriskperioden hos Moderna ligger således på 180 dagar från och med att du sökte vård för din hund vid första tillfället.

Moderna Hundförsäkring – Omdöme

Att läsa Moderna hundförsäkring omdöme är ett smart och enkelt sätt för dig att se hur andra djurägare upplever försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget har fått mycket positiva omdömen från kunder över hela Sverige och anses vara ett mycket kundorienterat och serviceinriktat försäkringsbolag där ärenden går mycket snabbt att registrera och handlägga. Många menar även att priserna är mycket konkurrenskraftiga och att kundservice ligger i toppklass. Ta del av recensioner och omdömen hos Konsumenternas.se.

Moderna hundförsäkring – Villkor

När du ska teckna en försäkring för din hund är det viktigt att du först läser igenom villkoren. Hos Moderna Djurförsäkringar hitta specifika villkor för just hundförsäkringen, som skiljer sig från villkoren för kattförsäkringen eller försäkring för smådjur. I Moderna hundförsäkring villkor kan du bland annat läsa om de allmänna villkoren, vad som gäller vid en tvist och vilka undantag som finns i försäkringen.

Vad kostar Moderna Försäkringar för hund?

Priset för Moderna försäkringar för hund kan räknas ut på hemsidan. Den totala kostnaden baseras på den information du lämnar. På hemsidan kan du fylla i information om din hund, t.ex. vilken ras den är, hur gammal den är och om den är kastrerad eller inte.

Moderna Hundförsäkring – Kontaktuppgifter

E-post

Behöver du anmäla en skada eller vill veta mer om Moderna Hundförsäkring kan du skicka ett mail till skador@modernadjurforsakringar.se.

Telefon

Vill du ha ett snabbt svar eller få personlig hjälp över telefon kan du kontakta Moderna på 010-219 10 90.

Hemsida

På hemsidan Modernadjurforsakringar.se kan du läsa mer om hur försäkringsbolaget arbetar och vilka försäkringar som finns.